Timanttisia osaajia

Häikäiseviä timantteja.
Painikkeessa lukee "Seuraa blogia Blogit.fi"

Suomessa tehdään valtavasti merkityksellistä ja arvokasta työtä. Monelta alalta löytyy timanttisia osaajia. Mutta kenen työ on arvokkainta? Sellaista ei voi määrittää, mutta asiaa voi pohtia monesta eri näkökulmasta.

Jos ajattelee, että jokainen perhe antaa lapsilleen hoivan, huolenpidon ja tärkeät perusasiat ja sen jälkeen päiväkotien, esikoulujen, peruskoulujen, lukioiden ja jatko-opintojen opettajat antavat meidän lapsillemme ohjauksen ja opetuksen. Näin heistä kasvaa yhteiskuntaan eri ammattien osaajia. Jos ei olisi hyviä opettajia, ei valmistuisi hyviä työtekijöitäkään eri aloille. Ei tulisi sairaanhoitajia, lääkäreitä sen enempää kuin myyjiä, rakentajia, johtajia tai muitakaan.

Peukutan siis aika korkealle opetusalan työtekijöitä, sillä onhan heillä suuri vastuu lastemme ja nuortemme opetuksesta. He antavat heille eväät tulevaisuuden tärkeisiin ammatteihin. Voimme olla sitten ylpeitä jälkikasvumme valitsemista urapoluista ja arvokkaasta työstä. Heistä tulee timanttisia osaajia eri aloille. Ja ihan jokaisen työ on arvokasta!


Lukuvinkkejä

Auringonläikkä-kirjan kansikuva, jossa on sininen silmä, johon heijastuu valoa. Kirjan kirjoittaja on Sanna Soininen.

Auringonläikkä-tarinassa käsitellään lämminhenkisesti ja syvällisesti elämän väkeviä kokemuksia sekä aikuisten että lasten näkökulmista. Millaisia keinoja on selviytymiseen, millaisia iloja ja suruja, pieniä asioita, suurta rakkautta ja intohimoa…

Lukija arvioita:
Koskettava tarina, joka antaa toivoa.”
”Rakkaus voittaa aina.”
”Kuplivaa rakkautta ja raastavaa surua. Sain lohtua omiin surukokemuksiin.”

Kuolemaan asti ja vähän ylikin -kirjan kansikuva, jossa pilvistä muodostuu kasvoja.

”Kuolemaan asti on liian vähän. Kuolema ei voi erottaa meitä. Ollaan vähän sen yli.” Mimosan hääpäivänä lausuttu toive käy toteen. Mimosan elämä kääntyy päälaelleen ja hän saa kokea merkillisiä asioita. 

Lukija arvioita:
”Tätä en voinut lukea itkemättä.
Sain vahvistuksia omille yliluonnollisille kokemuksilleni.
”Erilainen ja mielenkiintoinen tarina”

Leiki kuollutta -kirjan kansi, jossa on koodia ja rikollisen hahmo taustalla.

Kyberrikollisia, tietovuotoja, varkauksia, vapaudenriistoa, huijauksia, pahoinpitelyjä, salakuuntelua, lapsiin kohdistuvaa kaltoin kohtelua – tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.  Inhimillinen tarina uhrien, läheisten, äitien, isien, isovanhempien, lasten, poliisien, tutkijan ja myös rikollisten näkökulmista.

Lukija arvioita:
”Rikollisen hyvä, silti lämminhenkinen.”
”Aina kamalia nuo lapsiin liittyvät rikokset.”
”Inhimillinen tapa kuvata pahoja asioita.”


Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus