Puolen hehtaarin metsän eläimet vastaan me

Pöllön otsalle on lennähtänyt perhonen.
Painikkeessa lukee "Seuraa blogia Blogit.fi"

Kutsumme leikkisästi takapihamme perällä olevaa metsikköä ”puolen hehtaarin metsäksi”. Emme kuitenkaan saa vieraaksemme Nalle Puhia, Tikrua, Nasua tai Ihaata, vaan jotain ihan muuta. Voisi sanoa, että meneillään on reviiritaistelu.

Voiko olla kauniimpaa kuin kesäinen luonto. Linnut laulavat ja rakentavat pesiään. Perhoset liihottelevat ympäriinsä. Aurinko paistaa lämpimästi ja muutama pilvenhattara on sinisellä taivaalla. Ruoho on vihreää ja kastepisaroita kimmeltää siellä täällä. Ihanaa, kunnes puolen hehtaarin metsän eläimet levittävät reviiriään meidän terassillemme ja pienelle pihallemme.

Luonnon ihailun ja tarkkailun katkaisee usein röyhkeät metsän eläimet. Olemme yrittäneet lempeästi osoittaa meidän alueemme pelotinpöllöllä, muovikäärmeellä, hyrrillä ja peiliriipuksilla. Ei niistä ole ollut apua. Esimerkiksi pelotinpöllö on lintujen levähdys- ja kakkauspaikka. Harakat ja räkättirastaat repivät istutetut siemenet ja taimet ruukuista sekä istutuslavoilta ja orava heittelee häntä ärsyttävän valopöllön terassin lattialle. Suuret lentomuurahaiset marssivat terassia pitkin ja pienemmät temmeltävät ruukuissa. Ampiaiset änkeävät saunan piipun kautta taloon muuttuen mustiksi, nokisiksi karvapalloiksi. Orava tappelee harakoiden kanssa ja varastelee linnunmunia pesistä. Jänikset syövät kukkien alut ja kakkivat terassille. Vaikka esteeksi laittaisi täysiä kastelukannuja ja puutarhatuoleja, jänikset puskevat ne syrjään, jotta pääsevät herkuttelemaan.

Muutama päivä sitten tapahtui jotain kauheaa ja säikähdin niin, että sydän nousi kurkkuun. Huomasin, että terassimme seinällä olevaan ikivanhaan tuohikonttiin oli tehty reikä. Kummastelin sitä ääneen ja siinä samassa kontin sisältä kuului rapinaa. Apua! Sanoin miehelleni, että kontissa taitaa olla kutsumaton asukas ja se pitäisi häätää pois. Pohdimme, että tuohikontin sisällä voisi olla lintu, lepakko tai orava. Lähestyimme varovasti kohdetta. Mieheni meni edeltä ja minä tulin perästä kuvaten samalla. Mieheni koputteli konttia kepillä. Ensin ei tapahtunut mitään, mutta sitten äkisti sieltä pomppasi orava säikäyttäen minut niin, että puhelin lensi kädestäni ja taisin jopa kirkua. Orava pinkoi kiireesti metsään. Laitoimme sitten tuohikonttiin puutarhasaksia terät ylöspäin, jotta kutsumaton vieras ei tulisi enää takaisin. Mutta yöllä heräsimme siihen, kun orava heitteli kontista saksia lattialle.

Ikivanha tuohikontti, jonka orava on tehnyt pesäkseen.

Oravan pitäisi rakentaa pesänsä korkealle kuusen oksille, mutta ei meillä. Hän valitsi kesäasunnokseen meidän tuohikonttimme ja teki siihen itselleen pienen ikkunan. Onhan hänellä siinä valaistuskin, kun vieressä on kivat aurinkokennovalot ja syötävääkin on kontin alla olevalla salaatti- ja yrttipöydällä. Ehkä annamme hänen pitää asuntonsa, mutta siirrämme tuohikontin kuitenkin metsään puunoksalle. Liimaamme särjetyn valopöllön ja laitamme sen lasilyhdyn suojiin. Asettelemme ruukkuihin kiviä suojaksi. Viritämme lisää verkkoja kasvilavoille ja kuuntelemme radiota kovemmalla ja toivomme, että naapurit eivät häiriinny.

Ihanaa ja leppoisaa kesää kaikille! Ehkä jossain välissä voi riippukeinussa ihailla poutapilviä ilman häiriötekijöitä…

Riippukeinu, lierihattu ja aurinkolasit.

Kesälukemista lapsille


Kadonnut tarina ja muut ihanat kertomukset

1 Kadonnut tarina
2 Lumimaan prinsessa ja jättiläiset
3 Pieni, rakastunut tonttu
4 Särkynyt enkeli
5 Metsän poika
6 Kohtaus metsäpolulla
7 Niilon tunteet


Kirja on saatavissa kirjastoista tai verkkokirjakaupoista, myös e-kirjana.

Kadonnut tarina ja muut ihanat kertomukset -lastenkirjan kansi, jossa ilmassa lentelee kirjaimia ja kuvia tytön ympärillä.

Kadonnut tarina ja muut ihanat kertomukset E-kirjana esim. seuraavista paikoista

Kadonnut tarina ja muut ihanat kertomukset omaksi esim. seuraavista verkkokaupoista


Muuta kesäluettavaa


Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus