Väsyttää…

Unikon nuppu ja muurahainen. Taustalla sininen taivas.
Painikkeessa lukee "Seuraa blogia Blogit.fi"

Väsyttää! Onkohan hieman univajetta? Vai olisikohan vitamiinikuurin aika? Olen ollut ahkera muurahainen. Kenties olen rehkinyt liikaa. Siinäpä se todellinen syy taitaa ollakin.

Olen väsynyt, koska olen ylityöllistetty! Katsohan: maamme asukasluku on noin 5,1 miljoonaa, joista 2,2 miljoonaa on eläkkeellä. Siten jää 2,9 miljoonaa, joiden pitää tehdä työ. Maassamme on 1,8 miljoonaa koulutettavaa, joten jää 1,1 miljoonaa, joiden pitää tehdä työ. Erilaisissa hallinnollisissa tehtävissä on 660 000 henkilöä, joten jää 440 000, joiden pitää tehdä työ. Armeijan palveluksessa on 93 000 henkilöä, joten jää 347 000, joiden on tehtävä työ. Työttömänä on 300 000 henkilöä, joten jää 47 000, joiden on tehtävä työ. Sairaaloissa on hoidettavana 43 000 henkilöä, joten jää 4 000 henkilöä, joiden on tehtävä työ. Maamme vankiloihin on suljettuna 3 998 henkilöä, joten jää vain kaksi henkilöä, joiden on tehtävä työ. Sinä ja minä! Ja sinä se vain istut siellä tätä blogia lukemassa! 🙂

Nuo luvut ovat tuulesta temmattuja, mutta karrikoidusti osoittavat, että työvoimaa tarvitaan. Useilla aloilla Suomessa on työvoimapula. Työntekijöitä ei löydy tai työantajat ja työnhakijat eivät kohtaa. Työnantajat kilpailevat hyvistä hakijoista ja rakentavat hyviä työntaja-mielikuvia. Puhutaan arvokkaasta, merkityksellisestä ja vastuullisesta työstä.

Jokainen työ ja työntekijä ovat mielestäni arvokkaita. Arjen ahertajat ovat tärkeitä. Onneksi moni työnantaja panostaa jo inhimillisyyteen ja kuuntelee myös työntekijöitään.

Ollaan ahkeria ja tehdään töitä! Jaksaa, jaksaa!


Pieni marsu vauhtipyörässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: